Publicerad den Lämna en kommentar

Kan ”Baby Barça” bli klubbens räddning 2024/25?

Kan "Baby Barça" bli klubbens räddning 2024/25?

Ja, det var ”bara” försäsongen, men att slå ett Manchester City-lag i vilken match som helst måste ses som positivt för Barcelona.

Mer så med tanke på hur många ungdomar Hansi Flick bestämde sig för att prova.

Tyskens uppdrag kommer troligen att likna Xavis i den meningen att han måste ge ungdomar en genuin väg in i förstalaget

Att fortsätta att se till att La Masia kommer tillbaka till någonstans som närmar sig sina forna glanser måste också vara en av nyckelprinciperna för Joan Laportas presidentskap som går framåt.

Han, tillsammans med kullare på stadion och tittar på världen över, Barcelona tröja billigt kommer säkert att ha varit förtjust över hur Marc Bernal och Marc Casadó uppträdde i Orlando på tisdagskvällen.

Klubben har länge längtat efter en lämplig efterträdare till Sergio Busquets, och med tanke på att de inte har pengar att köpa en ”Busi-lite” vid det här laget, kommer framväxten av Casadó och särskilt Bernal verkligen ha gett Flick en tankeställare.

Den tyske tränaren skulle säkert kunna göra värre än blod för några ungdomar i de inledande matcherna av den nya kampanjen, och med tanke på att fokus konsekvent har legat på att ta in en hållare mittfältare, kan Casadó och Bernal mycket väl ha sparat sin klubb några miljoner euro på transfermarknaden om de kan komma igång precis som klubbkollegorna Fermin López och Pau Cubarsí gjorde 2023/24.

Om kärnan i a-laget igen kommer från klubbens akademi kommer det att finnas en verklig stolthet från lokalbefolkningen på läktaren. Det finns inget riktigt som att se ”en av dina egna” komma ända till toppen trots allt.

Naturligtvis finns det en lång väg att gå för paret när det gäller att påtvinga sig förstalaget, Billiga Fotbollströjor dito sådana som Pau Víctor, Toni Fernández och Guillermo ‘Guille’ Fernández.

Men de gröna skotten verkar finnas där, och det är verkligen uppmuntrande ur Barças synvinkel.

Om Hansi Flick är modig nog också, kanske vi till och med kan dra av våra kollektiva kepsar, det borde fungera på det sätt som alla hoppas.

Det kommer att vara en delikat balansgång att komma till rätta, och det kan mycket väl finnas några absurda misslyckanden före framgångarna som varje odlare kommer att önska, men det finns en mycket verklig känsla av att inget vågat, ingenting vunnit.

Lämna ett svar