Publicerad den Lämna en kommentar

Premier League: Tidiga intryck av Man United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, City och Spurs under försäsongen

Premier League: Tidiga intryck av Man United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, City och Spurs under försäsongen

Premier League är nästan tillbaka och Liverpool kommer att resa för att möta Ipswich Town i augusti. 17 för att dra igång den nya säsongen. Med nya managers, stora övergångar och mer runt om i ligan kan det vara mycket att hänga med efter en hektisk sommar som inkluderade EM 2024, Copa America och OS.

Men var inte rädd, vi är här för att komma ikapp dig på de sex stora och vad som finns att veta inför den nya säsongen.

Arsenal

Nyckelankomster: Riccardo Calafiori (Bologna)

Nyckelavgångar: Emile Smith-Rowe (Fulham), Sambi Lokonga (Sevilla), Nuno Tavares (Lazio)

Försäsongsresultat:

Arsenal 1, Bournemouth 1 (7/24)

Arsenal 2, Manchester United 1 (7/27)

Liverpool 2, Arsenal 1 (7/31)

Vad man ska vara glad över: Som med de flesta säsonger är Arsenals trupp komplett, Manchester United tröja barn och du vet vad du kommer att få bakifrån och framåt. Efter att ha återvänt till Champions League förra säsongen och tagit sig till knockout-stadiet, slutade de i Premier League två poäng efter Manchester City. Det är en lucka som lätt kan kompenseras och tillägget av Calafiori kommer att bidra till att förbättra ett redan starkt försvar.

Vad man ska oroa sig för: Under en säsong där Arsenal är en eller två spelare från att vinna titeln, har de fortfarande inte tagit in en anfallare som kan sätta dem över toppen för att vinna ligan. Med Gabriel Jesus och Kai Havertz som förväntas leda linjen är det en topp fyra-värdig attack, men när man trasslar till Erling Haaland är det svårt att se var Arsenals nästa växel kommer ifrån.

Chelsea

Nyckelankomster: Tosin Adarabioyo (Fulham), Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester), Filip Jorgensen (Villarreal)

Viktiga avgångar: Thiago Silva (Fluminense), Ian Maatsen (Aston Villa)

Försäsongsresultat:

 Chelsea 2, Wrexham 2 (7/24)

 Chelsea 1, Celtic 4 (7/27)

 Chelsea 3, Club America 0 (7/31)

 Manchester City 4, Chelsea 2 (8/3)

Vad man ska vara glad över: Chelsea har hittat sin kille som man kan lita på för mål i Cole Palmer. Han kanske inte är svaret på nio men att ha en legitim målskytt gör det lättare att ta reda på om Nicolas Jackson eller Christopher Nkunku är den killen. Eftersom Palmer kommer att behövas för mål, tog den nya tränaren Enzo Maresca också med sig någon han är bekant med i Dewsbury-Hall för att stärka Chelseas kreativitet också.

Vad ska man oroa sig för: Allt? Det är ännu en säsong med en ny tränare, stora delar av startelvan byter och en annan akademispelare kommer troligen att lämna i Conor Gallagher. Chelsea kan sluta bland de fyra bästa eller utanför topp 10 och ingen av dem skulle vara förvånande på grund av de många frågorna kring truppen. Om de räknas ut kommer de att vara en kraft, men om problemen fortsätter att hopa sig kan det här bli en lång säsong.

Liverpool

Nyckelankomster: Inga

Viktiga avgångar: Thiago Alcantara (pensionerad)

Försäsongsresultat:

 Liverpool 1, Real Betis 0 (7/26)

 Liverpool 2, Arsenal 1 (7/31)

 Manchester United 0, Liverpool 3 (8/3)

Vad man ska vara glad över: The Reds går in i säsongen med Mohamed Salah och inga större förändringar i truppen vilket bara underlättar för Arne Slot som tar över. De har sett bra ut på att anpassa sig till holländaren hittills och när det kommer till kritan kan Liverpool slå in målen. Försvaret kan vara en fråga, men om deras anfall inte kan stoppas blir det lättare att maskera.

Vad man ska oroa sig för: Det är aldrig lätt att ersätta en klubblegend och vissa klubbar gör det aldrig. Det känns inte som att Liverpool kommer att nå Manchester United-nivåer men tills Slot kommer in och börjar vinna är det något i bakhuvudet. Säsongens första svåra lapp kommer att vara talande.

Manchester City

Nyckelankomster: Savinho (Troyes)

Potentiell nyckelavgång: Julian Alvarez

Försäsongsresultat:

Manchester City 3, Celtic 4 (7/23)

Manchester City 2, Milan 3 (7/27)

Barcelona 2, Manchester City 2 (7/30)

Manchester City 4, Chelsea 2 (8/3)

Vad man ska vara glad över: Det är ännu ett år och Spanien EM 2024 landslagströja är fortfarande ett av de mest kompletta lagen i Premier League. En maskin under Pep Guardiola, det enda som kan stoppa City är deras egen prestation, varför ligan känns som att det är deras att förlora varje säsong. De kommer att vilja ha flera troféer den här säsongen och att lägga till en utmärkt kreativ ytter i Savinho kommer att öka chanserna att göra det.

Vad du ska oroa dig för: Något känns fel med denna potentiella Alvarez-avgång. Endast 24 och bland de fem bästa i minuter spelade för City förra säsongen är det här inte den typen av spelare som vanligtvis får lämna Manchester. Atletico Madrid erbjuder dumma pengar för honom, men att ersätta 19 mål och 13 assist på över 3 000 minuter spelade i alla tävlingar är inte lätt. Om Erling Haaland drar på sig ytterligare en skada den här säsongen kan det räcka för att sänka Citys titelförhoppningar.

Manchester United

Nyckelankomster: Joshua Zirkzee (Bologna), Leny Yoro (Lille)

Nyckelavgångar: Anthony Martial (kontrakt har löpt ut), Raphael Varane (Como)

Försäsongsresultat:

 Rosenborg 1, Manchester United 0 (7/15)

 Rangers 0, Manchester United 2 (7/20)

 Arsenal 2, Manchester United 1 (7/27)

 Manchester United 3, Real Betis 2 (7/31)

 Manchester United 0, Liverpool 3 (8/3)

Vad man ska glädjas åt: Det var ett tag sedan Manchester United hade konsistens vid rodret och med Erik ten Hag som börjar år tre som ansvarig för Red Devils är förväntningarna höga. Det här laget är sannolikt någonstans mellan truppen som slutade tvåa i Premier League förra säsongen, men med Alejandro Garnacho och Kobbie Mainoo som visar tecken på stjärnstatus, om de tar ett steg framåt, kommer United också att göra det.

Att oroa sig för: Yoro är redan borta i tre månader och Rasmus Höglund är också skadad. Hälsan var ett stort bekymmer för Manchester United förra säsongen och när man går in i en annan med mindre djup, så lyfter man redan den här säsongen. Efter att ha förlängt Erik ten Hag förväntas det mer av United men inte mycket har förändrats för att tro att förbättringar kommer.

Tottenham

Nyckelankomster: Archie Gray (Leeds United), Lucas Bergvall (Djurgarden)

Viktiga avgångar: Pierre-Emile Hojbjerg (Marseille)

Försäsongsresultat:

 Newcastle 1, Tottenham 1 (5/22)

 Tottenham 5, Hearts 1 (7/17)

 QPR 0, Tottenham 2 (7/20)

 Vissel Kobe 2, Tottenham 3 (7/27)

 K-League All-Stars 3, Tottenham 4 (7/31)

 Bayern München 2, Tottenham 1 (3 augusti)

Vad man ska vara glad över: Under säsong två under Ange Postecoglou är det rimligt att förvänta sig förbättring för Tottenham efter att de kvalificerat sig för en Europa League-plats. Laget tog väl till sig hans anfallsstil och med en full försäsong och fler anfallsmöjligheter till sitt förfogande, finns det en positiv luft kring Spurs för första gången på ett tag.

Vad du ska oroa dig för: Även om tilläggen av Gray och Bergvall är positiva och bra drag för framtiden på grund av deras mångsidighet, känns det inte som att Spurs verkligen går för det trots att de har köpkraft på en inaktuell transfermarknad. Fortfarande på jakt efter en anfallare och en mittfältare, om James Maddison drabbas av en skada igen, kan det sänka laget när de borde utmana om en Champions League-plats.

Lämna ett svar