Publicerad den Lämna en kommentar

Liverpools Harvey Elliott kan komma att ta nästa steg

Liverpools Harvey Elliott kan komma att ta nästa steg

Det är en spännande tid för Liverpool under den nya managern Arne Slot när de röda avslutar en stark försäsong inför en ny Premier League-säsong. Även om det kommer att vara ett tufft jobb att ersätta Jurgen Klopp, Billiga Fotbollströjor är det en tid som ger medlemmarna i laget en chans att göra ett snabbt intryck under den nya chefen och en som gör det är den unge mittfältaren Harvey Elliott.

Genom att spela som nummer 10 hittills under Slot i förberedelserna för säsongen, kan 21-åringen vara en stor del av Liverpools setup på väg in i den nya säsongen. När Elliott går in i sin tredje säsong av fullfotboll i förstalaget med de röda, kan Elliott bygga vidare på en stark avslutning på säsongen 2023-24 där han samlade in tre mål och sex assist medan han körde attacken.

Elliott har redan visat sin uthållighet under sin karriär när han återhämtade sig från en allvarligt vriden fotled som spårade ur hans säsong 2021, men när den unge mittfältaren lägger fler minuter under bältet visar hans talang att leda de röda. Under en säsong där en målvakt kan bli Slots första värvning i Liverpool, är framsteg från hans unga spelare ännu viktigare för att fortsätta lagets bana.

Under Klopp var Elliott huvudsakligen inblandad på vänster sida av mittfältet, så en flytt till centrala platser kommer att hjälpa till att öka hans kreativa engagemang samtidigt som han går framåt.

”Jag tror att det entusiasmerar alla”, sa Elliott under försäsongen om att mittfältet är hjärtat i ett fotbollslag i Slot. ”Stilen, spelarna är alla olika. Det handlar mer om bollinnehav nu och spelarna är verkligen exalterade. Det finns vissa mönster och sättet vi spelar på, det har en bra buzz runt laget och de är glada över att försöka tillämpa det i spel.”

Att vara exalterad över den fotboll du spelar räcker långt i ett lags prestation, särskilt som ung spelare och det är tydligt att Liverpool surrar inför den nya säsongen. De är tillbaka i Champions League med en stabil trupp och folk lär sig sina roller under Slot. Det finns också den extra fördelen för unga spelare — den här försäsongen är viktig eftersom personer som deltog i EM, Copa America och OS kommer igång med träningen senare så det finns en möjlighet att göra ett intryck med förstalaget som kanske inte var tillgängligt normalt.

Elliott är en spelare som själv har dragit nytta av det där Alexis Mac Allister behöver en längre paus efter att ha hjälpt Argentina att lyfta Copa America-titeln, Liverpool tröja och han har kört med det. En plats där Elliott också utmärker sig är att hjälpa de unga spelarna som får dessa möjligheter eftersom han inte är långt borta från akademin själv.

”Han kommer att hjälpa de här unga spelarna som kommer genom akademin nu eftersom han har varit där förut, han vet hur det är och han kommer att hjälpa dessa unga spelare att komma till rätta med”, sa den tidigare Liverpool-mittfältaren Lucas Leiva om Elliott. ”Jag ser verkligen fram emot [att se Elliott]. Vi hoppas bara att han håller sig frisk, han hade en dålig skada men nu verkar det som att han är full av självförtroende och han kommer definitivt att spela en stor roll den här säsongen.”

Trots sin ålder kan Eliott göra sitt 100:e Premier League-framträdande den här säsongen, vilket bara visar hans betydelse för de röda. Han avslutade förra säsongen med fem starter i Liverpools sista sex matcher, gjorde ett mål och assisterade fyra till. Det är den Elliott som Slot kommer att vilja se utanför porten den här säsongen och om han får det, vem vet, kanske de röda kan pressa Manchester City om titeln.

Lämna ett svar