Publicerad den Lämna en kommentar

Liverpool 2-0 Brentford: Arne Slots första Anfield-ligamatch slutar med seger

Liverpool 2-0 Brentford: Arne Slots första Anfield-ligamatch slutar med seger

Arne Slots första hemmamatch i Premier League med Liverpool slutade Liverpool tröja med seger när de röda fortsatte sin vinnande start på säsongen mot Brentford.

Luis Diaz kliniska avslutning i den 13:e minuten på hans 100:e framträdande för klubben sedan han kom från Porto 2022 satte dem på väg.

Målet kom efter ett blixtavbrott när en Brentford-hörna rensades av Ibrahima Konate, Mohamed Salah satte iväg Diogo Jota med Colombia-forwarden Diaz som avslutade bra.

Liverpool såg full av energi och Mark Flekken gjorde två smarta räddningar för att neka Andy Robertson, medan Brentford – som återigen stod utan anfallaren Ivan Toney när deadline för övergången närmar sig – hade sina egna chanser.

Skepparen Christian Norgaard avfärdade en strålande möjlighet att kvittera från en fri nick cirka 10 yards utanför som han satte bredvid, medan Alisson gjorde bra att hålla undan en nick av Nathan Collins.

Men Liverpool säkrade poängen när Salah klippte hem med vänsterfoten, den egyptiske forwardens andra mål för säsongen.

Det finns mycket att beundra med denna energiska Liverpool-lag under Slot och även om det säkert fortfarande finns utrymme för förbättringar, beger de sig till Manchester United nästa söndag med back-to-back vinster under holländaren.

Det var en känsla av spänning inför Slots första hemmamatch i Premier League med Liverpools berömda mark som lät ännu högre än vanligt för starten av eran efter Jurgen Klopp på Anfield.

John W Henry flög in från Boston för Klopps sista match som ansvarig i maj och Liverpool-ägaren var här för Slots stora ögonblick.

Det fanns en banderoll i folkmassan nära hemdugouten med Slots ansikte på och orden ”We Got Your Back Arne”, medan fansen snurrade halsdukar med holländarens namn på.

Den bullriga stämningen fortsatte efter att Diaz gav sin lag en perfekt start med en härlig avslutning efter en snabb kontring, med Jota som stod för assisten, innan vänsterbacken Robertson nästan fördubblade ledningen efter att ha bytt passningar med Diaz.

Liverpool levde dock farligt ibland och det var inte förrän Salah lade till tvåan i den 70:e minuten som hemmafansen kunde slappna av ordentligt.

Liverpool, som träffade träslöjden genom ett avvisat försök av ersättaren Cody Gakpo, har bjudit sin tid på att stärka en trupp som misslyckades i förra säsongens titelrace.

Det finns ett argument om att bristen på inkommande kan ha en positiv inverkan genom att det visar att Slot litar på sitt lag, och medan Liverpool fortsätter att vinna, verkar allt bra.

Oron är vad som händer när de har en dipp i formen när de jonglerar med kraven från Premier League och Champions League.

Brentford, som jobbade hårt och var med i matchen tills Salah fördubblade ledningen, Billiga Fotbollströjor kommer att vara lättad när transferfönstret äntligen stänger och Toneys framtid är klarare.

För andra matchen i rad utelämnades den engelske forwarden eftersom spekulationerna fortsätter att han kan vara på väg att lämna.

Vad som än händer är Brentford fortfarande mycket konkurrenskraftig på den här nivån.

I Bryan Mbeumo har de en forward som är beredd att lägga in de hårda yards, medan Keane Lewis-Potter imponerade utan belöning på Anfield.

Hemmapoäng kommer att vara avgörande för Brentford – som tar emot Southampton på lördag – med bortamatcher mot Manchester City, Tottenham och Manchester United i horisonten.

Lämna ett svar