Publicerad den Lämna en kommentar

Frankrike visar potential utan Kylian Mbappe och Antoine Griezmann när Les Bleus bygger upp sig mot VM 2026

Frankrike visar potential utan Kylian Mbappe och Antoine Griezmann när Les Bleus bygger upp sig mot VM 2026

Landskampsuppehållet i oktober är nu över för Frankrikes landslag med ytterligare två segrar under bältet för att förbättra sin ställning i UEFA Nations League och mer eller mindre boka sin säkra passage in i knockoutfasen. Didier Deschamps trupp berövades kaptenen Kylian Mbappe och Antoine Griezmann, Frankrike Tröja den sistnämnde avgick strax före detta senaste läger och den förstnämnde var nu indragen i kontroverser efter en resa till Sverige medan Les Bleus var i tjänst som Real Madrid-mannen hade varit ursäktad från.

En 4-1-seger över Israel i Ungern förra veckan följdes av en 2-1 bortaseger mot Belgien i Bryssel på måndagskvällen för sex poäng från sex möjliga, vilket utan tvekan lämnar fransmännen en poäng från en topp två-placering som skulle skicka dem i knockouts. Randal Kolo Muani från Paris Saint-Germain var Frankrikes överraskningshjälte på King Baudouin Stadium med två mål utöver sin assist mot israelerna, vilket är ett bra drag och en hälsosam dos minuter för någon som är så begränsad till speltid som 25-årsperioden. -gammal för närvarande.

Kolo Muanis 2024 har varit långt ifrån imponerande men han har lyckats bli en genomgripande mardröm för Red Devils med fyra avgörande mål mot dem på UEFA Euro 2024 i Tyskland men även hemma och borta mot Domenico Tedescos lag i UNL. Mbappes Real-lagkamrat Eduardo Camavinga samt Chelseas Christopher Nkunku, Lazios Matteo Guendouzi och PSG:s Bradley Barcola fick också mål mot Israel förra veckan i vad som var en glimt av framtiden för Deschamps.

Nkunku och Guendouzi är två av spelarna som kommer att tävla om att ersätta Griezmann på lång sikt medan Bayern Munchens Michael Olise också var en del av oktoberbesättningen även om han var en oanvänd ersättare mot belgierna. Frankrike fortsätter att prestera bättre utan Mbappe med septembers 2-0-framgång säkrad utan skepparen på planen under det mesta och dessa två triumfer erhölls utan att den tidigare Parisiens superstjärnan ens fanns med på listan.

Populära åsikter har börjat vända sig mot Mbappe under de senaste månaderna med hans start på livet med Real som ännu inte förväntats och fler frågor än svar angående hans fortsatta underparform i alla tävlingar med klubb och land. Los Blancos lagkamrat Aurelien Tchouameni klev upp för att ersätta honom med armbindeln och även om Israel-testet gick hyfsat bra, fick han rött kort sent i Bryssel, vilket knappast är idealiskt när du provspelar ditt unga ledarskap.

Det är fortfarande ganska föga övertygande under Deschamps, Kylian Mbappe tröja han har den här Frankrikes sida tillbaka till en enda poäng från Italien i toppen av League A Group 2 med två matcher kvar att spela, vilket inkluderar en resa för att ta sig an Azzurri i den avslutande UNL-matchen för Les Bleus. Med en topp två-position mer eller mindre säker redan med en fem poängs fördel gentemot Belgien med bara sex poäng kvar att spela om betyder det att en poäng mot Israel eller italienarna borde räcka för att nå knockouten och avsluta en upp-och-ned 2024 positivt.

Hur positiva utsikterna för 2025 kommer att bero på dragningen av FIFA-VM 2026 som kommer i december, där fransmännen förväntas vara starka favoriter inför turneringen som kommer att arrangeras tillsammans av Mexiko, Kanada och USA Deschamps. förbli ansvarig för det men tecknen under de senaste landskampsuppehållen har varit att detta är närmare slutet av hans regeringstid än starten så det ska bli intressant att se om han kan motstå att göra utan Mbappe igen i november som denna senaste ombyggnad fortsätter i snabb takt.

Lämna ett svar